Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu

Vizyon: Atatürk İlke Ve İnkılâplarına bağlı şekilde, Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda öğrencilerimizin zeka düzeyleri kabiliyetleri ölçüsünde en üst düzeye çıkararak onların eğitimine karşı olumlu tutum geliştirmeleri sağlamak ve teknolojinin en son teknikleriyle yenilikçi toplum tarafından benimsenen ve örnek gösterilen eğitim ve öğretim yuvası olmaktır.

Misyon: Karşılaştığı sorunlara akılcı çözümler üreten,hür ve demokratik düşünen,bilimsel metotlarla eğitilmiş ,çağdaş düşünce yapısına sahip,yaratıcı,bilinçli ve kendine güvenen bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: Halk Oyunları İl Birinciliği,Okul Sporları Küçük Erkekler Futbol İl Üçüncüsü,Satranç Kızlar İl derecesi.

Saatler: 08.30 - 15.10 arası eğitim - öğretim yapılmaktadır.
Isınma: Doğal gaz ile ısınmaktadır.
Yabancı Dil: İngilizce
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2022-2023 yılında 2 Fen Lisesi, 5 Sosyal Bilimler Lisesi, 2 Güzel Sanatlar Lisesi ve 5 Spor lisesine öğrenci kazandırdık.
Sportif Etkinlikler: Futbol,Voleybol,Basketbol,Satranç,Halk Oyunları benzeri sportif ve sosyal kültürel etkinlikler.
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak
Proje Çalışmaları: Harezmi Matematik Projesi

WEB - https://igdirmfcortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Özgür Mah. 426. Sk. No.40 Pk76000 Merkez/ığdır

Öğretim Şekli :Normal öğretim yapılmaktadır.

Yerleşim Yeri - Okulumuz Iğdır merkez sınırları içinde bulunan Özgür Mahallesi´ne konumlanmıştır.

Adres - Özgür Mah. 426. Sk. No.40 Pk76000 Merkez/ığdır

Ulaşım Servis ile ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz il merkezine 2,5 km uzaklıktadır.