MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK ORTAOKULU SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI OYUN KURALLARI

MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK ORTAOKULU SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI OYUN KURALLARI

18.05.2023 169

MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK ORTAOKULU  SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI OYUN KURALLARI

  1. Müsabakalar okul futbol sahasında yapılacaktır.
  2. Oyuncular sahaya en fazla 7 oyuncu ile çıkacak müsabaka 1 kaleci 6 oyuncu ile oynanacaktır. Her Sınıf 1 kız öğrenci takımına alabilirler.
  3. Oyuncu  değiştirme sayısı en fazla 3 kişidir.Yedek oyuncu sayısı 3 olup, oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna giremez. İhraç olan oyuncu (kırmızı kart ) çift sarıdan  1 maç, direk kırmızı ise 2 maç ceza alır.Küfür ve okul kurallarına aykırı hareket eden öğrenci ve takımlar turnuvadan ihraç edilecektir.
  4. Oyuncular sahaya kendi spor malzemeleri ile çıkacaktır.( Ayakkabı, forma, şort , eşofman gibi) Spor kıyafeti eksik olan  sporcular müsabakaya alınmaz.
  5. Ofsayt kuralı uygulanmayacaktır. Kaleciye geri pas kuralı  verilebilir.
  6. Oyun süresi 20x2 dakikadır, devre arası 5 dakika olacaktır. Beraberlik halinde  5 er adet penaltı atışı yaptırılacaktır. Beraberlik devam ederse seri penaltılara devam edilecektir. Maçlar  11.30 ta başlayacaktır. Maça geç kalan veya çıkmayan takımlar elenecektir.
  7. Santradan direk kaleye atılan toplar kaleye girerse gol olarak geçerlilik kazanır. Korner atışından kaleye atılan toplar kimseye temas etmeden kaleye girerse gol olarak değerlendirilmez.
  8. Müsabakalar eleme usulü oynanacaktır.
  9. Turnuvaya   tüm sınıflar katılacaktır. İlk etapta 5.6.sınıflar bir kategori,7. Ve 8.sınıflar kendi arasında oynayacaktır. Her sınıf bir takım çıkaracaktır.
  10. Turnuvayı aşağıda tertip komitesinde bulunanlar hakem olarak yönetecektir. Hakemlere  itirazlar kabul edilmeyecek olup, itiraz durumunda hakemin takdirine göre sarı veya kırmızı kartla cezalandırılacaktır.
  11. Turnuva boyunca  oynayan, izleyen tüm öğrencilerin olumlu  davranış sergilemeleri gerekmektedir. Fair Play ruhuna uygun hareket edilecektir. Rakibine veya takım arkadaşına olumsuz ve kasti davranış sergileyenler gerek oyuncu gerekse takım turnuvadan ihraç edilecektir.

        12.Turnuva sonun da birinci olan takıma ödül verilecektir.

        13.Takımlar müracaat esnasında verdikleri listedeki kadro ile oynayacaklardır. Listenin dışında veya sınıf dan olamayan öğrenci  ile oynayan takımlar yenilmiş sayılacaktır.

       14. Görüş ve öneriler için tertip komitesi  ile iletişim kurulacaktır.

       15.Takım listeleri Beden Eğitimi Öğretmeni Şilan BALBAROS’a teslim edilecektir.

       16.İsteyen takımlar Türkçe olmak kaydıyla sınıf-şube isimlerine takım ismi yazabilirler.

       17.Kurallar ve fikstür okul internet sitesinde duyurulacaktır. maresalfevzicakmakortaokulu.meb.k12.tr

      18.Tertip komitesi  kuralları değiştirme hakkını saklı tutar.