21.10.2018 611

OKULUN TARİHÇESİ VE YAPISI

Okulumuz bulunduğu semtte bilgi kaynağı olarak etrafını aydınlatan bir eğitim yuvasıdır. Okulumuzun inşaatına  1999 yılının Mart ayında dönemin valisi Sayın Mustafa TAMER, Milli Eğitim Müdürü Aziz YAVAŞ ve geniş bir davetli katılımı ve anlamlı  bir  temel  atma töreniyle  başlanmış,bir yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlanmış ve 2001 yılının Eğitim-Öğretim dönemine  hazır  hale getirilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1105 m2'lik alan üzerine 3 katlı olarak inşa edilen okulumuz 954 bin TL'ye mal olmuştur. 21 derslik olarak yapılan okulumuza sonradan 6 derslik eklenmiştir. Çok amaçlı salon, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, harita odası, fen bilgisi laboratuarı, sığınağı, halı sahası ve daha birçok imkanı ile eğitim-öğretim sürecinin hizmetine girmiştir.  Okulumuza Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK' ün silah arkadaşı Mareşal Fevzi ÇAKMAK' ın adı verilmiştir.